Är du besvärad av dina tänders utseende?

14 maj 2020
patrick_pettersson

Ingen ska behöva känna sig besvärad av sina tänder eller låta bli att le och skratta på grund av tändernas utseende. Det kan handla om tänder som har skadats eller blivit utsatta för något som gör att de är sneda och kanske sitter kors och tvärs i munnen. Det finns hjälp att få även om man är vuxen. Genom att utföra en typ av behandling hos sin tandläkare kan man få tillbaka sina fina, raka tänder och våga le igen. En tandreglering, som det heter, är ingenting som bara barn och ungdomar gör. Det kan även vuxna göra. 

 

Vad innebär en tandreglering?

Att göra någonting åt sina tänders utseende om de står åt olika håll eller bara är sneda är ingenting svårt. Genom en tandklinik så kan man få rätt hjälp i form av en tandreglering. En tandreglering utförs med hjälp av en tandställning som man får använda sig av på eller bakom sina tänder under dag eller nattetid en period, för att de ska förflytta sig i den riktning som man önskar. Det är ingenting som gör särskilt ont, men det kan självklart kännas lite i munnen när tänderna pressas samman. 

 

 

Tandställning att ha när man sover eller en att ha på dagen

Vissa tandställningar används bara under natten när man sover. Men de allra flesta får en tandställning som ska sitta på under en viss tid, ibland i flera år. Har man tänder som behöver förflytta sig utåt så sätts tandställningen på insidan av tänderna, detta kan göras antingen på båda tandraderna eller bara på den ena av dem. Tänder som sitter där de ska, på sin rätta plats, är mycket mer lätta att sköta om och hålla rena. Så det är verkligen att föredra att tänderna sitter som de ska, både för det rent estetiska men även för det funktionella. 

Fler nyheter