Bli kvitt amningsproblemen

02 april 2020
jonas_olsson

Spända och ömmande bröst, svårigheter att hitta bra matningsrutiner och en liten bebis som kanske helst vill äta jämt – eller inte alls. Det kan vara svårt att få amningen att fungera, och ofta är det ganska få som faktiskt upplever det så rosenskimrande, mysigt och enkelt som man kanske hade föreställt sig att det skulle vara innan storken väl kom. Åtminstone i början. Ett av de mest besvärliga problemen som kan uppstå i samband med amning är såriga, nariga och ordentligt onda bröstvårtor. Det är smärtsamt, jobbigt och kan i värsta fall innebära att de tidigare så mysiga amningsstunderna, istället framkallar ångest, olust och obehag. Men det finns knep att ta till. 

 

Bröstvårtsskydd lindrar nariga och spruckna bröstvårtor

Bröstvårtsskydd är en typ av mjuka och sköna inlägg som skyddar såriga och onda bröstvårtor och hjälper dem att läka snabbare. Skydden placeras över bröstvårtan och förhindrar att BH och andra kläder skaver mot det redan ömma skinnet och gör det ännu mer irriterat. Läckande bröst är ett annat vanligt huvudbry när man ammar, och fuktiga mjölkfläckar i såväl BH:n som på blusar och tröjor är ingen ovanlig syn. Bröstvårtsskydd kan med fördel användas tillsammans med amningsinlägg för att suga upp läckage och hålla huden kring bröstvårtorna torr. Tack vare att skydden har en nätliknande konstruktion framtill, kan de dessutom behållas på under själva amningen. 

 

 

Mer kvalitetstid med din bebis 

Mjukgörande krämer, amningsinlägg, bröstvärmare, bröstvårtsskydd och en massa annat – marknaden är full av smarta, fungerande och väldigt användbara hjälpmedel för ammande mammor. Passa på att använda dem! Amning ska absolut inte behöva göra ont eller kännas jobbigt, det ska vara en mysig och kärleksfull stund för både mamma och bebis. Så låt inte ömmande bröst och smärtande bröstvårtor ta energi som du istället skulle kunna lägga på att lära känna din alldeles nya lilla människa.

Fler nyheter