Boka tandhygienist och tandläkarbehandling

22 juni 2022
lily_hansen

editorial

Du har chansen att kolla upp din tandhälsa, så tveka inte att boka tid hos en tandhygienist på Odenplan. Mitt i centrum finns det lediga tider och tillhör du dem som sällan eller aldrig går till tandläkaren, bör du kolla upp tänderna. Helst ska man göra det regelbundet så att man inte får hål som växer sig större.

Många känner aversion mot att gå till tandläkaren, men blir det plötsligt akut får man göra ingrepp i alla fall. Går du till en tandhygienist är det första utposten för kontroll och översyn, och ofta blir det inte mer än så. Då sparar du både på frustration och behandlingar, för hälsan tiger som bekant still.

Information om produkter och rutiner

En tandläkare finns där också för att titta på röntgenplåtar och åtgärda små hål som behöver lagas. Men ofta är det tandhygienisten som är den huvudsakliga kontakten för den som kommer till kliniken. Där får du information om nya produkter för tandhygien, och det kan gälla allt från tandtråd till fluorsköljmedel.

Du får också tips om var du behöver borsta bättre, för det är lätt att missa att man har en tandficka som samlar smuts. En regelbunden översyn gör att du behåller dina tänder friska och hela mycket längre. Det är få som är hälsosamma hela tiden, för det slinker lätt ner både godis och läsk som påverkar tänderna på sikt.

 

Tandhygienist odenplan

Ett vitare leende

Om nu dina tänder är hela och fina, kanske de har blivit lite missfärgade av kaffe, tobak eller rödvin och kanske är de också lite gula av naturen. Då kan du boka in tandblekning eller skaffa skalfasader för att ytterligare förbättra utseendet. 

Det där med färgen är liksom en överkurs, när du redan har en perfekt tandhälsa. Fråga din tandhygienist på Odenplan till råds om olika alternativ och googla exempelvis på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter