Boka vuxendop i Hudiksvall

07 september 2020
jonas_olsson

Bor du i trakten runt Hudiksvall och längtar efter kristen gemenskap ska du söka dig till en kyrka där som tar emot alla med öppna armar. Är du inflyttad eller invandrare är det ett sätt att lära känna andra människor och få kunskaper om den kristna tron. Det är inga problem om du inte är döpt i en kyrka. Vuxendop i Hudiksvall anordnas, så att du kan komma med i församlingen.

Det finns olika traditioner inom den kristna tron. En pingstkyrka är lite friare i sin liturgi och kan upplevas som lite mindre stel än Svenska Kyrkan. Många ungdomar gillar att sjunga gospel, att det anordnas aktiviteter och att även mindre barn kan delta. En kyrka för hela familjen gör att alla trivs och får kompisar.

 

Kyrkan för alla livssituationer

Man kan vara glad eller ledsen när man kommer till en kyrka. I Hudiksvall precis som på andra ställen anordnas det begravningar, dop och bröllop. Kyrkan finns med i livets alla skiften, och det är tryggt att ha funnit en bra gemenskap där. Man kan prata med andra kristna och man kan också få undervisning och vägledning. Tron på Jesus Kristus och ett liv i gemenskap med Gud är det centrala.

Ungdomsaktiviteter i kyrkan är viktiga för tonåringar. Som förälder kan man vara orolig för att barnen får många negativa impulser via filmer och internet, men en kristen gemenskap ger trygghet. Man träffar likasinnade.

 

 

Välkommen till kyrkan

Du kommer som du är, med den tro du har, och sedan utvecklas du i gemenskap med andra, genom diskussioner och bibelstudier. Ge Jesus en chans, även om du inte ens är döpt än. Det är inga hinder för att komma fram till en stark tro. Du kan vara med i gemenskapen och när du känner dig mogen för ett vuxendop i Hudiksvall så ordnar det sig.

Fler nyheter