För att få ett perfekt resultat används 3shape

24 juni 2022
patrick_pettersson

Ibland går det inte att komma ifrån att ett tandproblem behöver lösas. I många fall är det inte hål i tänderna som är det stora problemet. Kanske är det missfärgningar eller sneda eller kantstötta tänder som patienten inte vill visa. Nu går det att få det där perfekta leendet.

Lösningen ligger i digital tandteknik. Det finns de som gör en avgjutning av tänderna som ger en exakt passform. En scanner med hög precision och noggrannhet ger en exakt digital registrering av tänderna. Härifrån kan en skrivare skriva ut möjliga modeller men även temporära kronor som kan levereras snabbt till patienten. Till exempel om patienten är under behandling.

 

Naturliga proteser av ett perfekt leende

På denna klinik tillverkas naturliga proteser som ger en illustrering av tandproteser. Detta baseras på och anpassas efter patientens ålder, vilken skugga som ska ligga över tanden, om det finns maskulina eller feminina egenskaper att ta hänsyn till, och även naturliga vävnadskonturer.

3shape scannern skriver ut verklighetstrogna proteser och hjälper därmed många på ett snabbare sätt. Varje fall anpassas självklart till kundens behov. Detta för att kunna uppleva ett bekvämt, funktionellt samt livligt leende. Ett leende som känns inifrån och ut.

 

3shape

 

Skötsel av proteser – viktigt att komma ihåg

Även om detta inte är äkta tänder behöver 3shapeutskrivna tandproteser skötas om precis lika bra som vanliga tänder. Här gäller det att skölja protesen efter varje måltid och att rengöra den riktigt ordentligt morgon och kväll. Det är bra att använda en mjuk borste och till det en speciell tandkräm för proteser. Det går också att använda oparfymerad tvål eller oparfymerat diskmedel.

För att få riktigt rent är det bra att borsta gom och tandkött samtidigt som protesen rengörs. Detta görs också för att fortsatt ha ordentlig blodcirkulation i slemhinnorna. Protesen får aldrig torka ut, vilket är viktigt att komma ihåg.

Fler nyheter