Gå på kondis

13 augusti 2020
lily_hansen

För många klingar fortfarande det nygamla ordet konditori som något mysigt och speciellt. Det var dit man gick på eftermiddagen när något skulle firas eller när man ville lyxa till det på en vanlig vardag. Till konditoriet var det också många som gick efter kyrkan på söndagen och det var ett sätt att avsluta veckan.

Idag finns det en annan kultur där man inte behöver vänta och spara för ett besök. Men för dem som fortfarande kallar sig konditori så brukar känslan och inredningen vara mer mysig och familjär än modern och tuff.

Gott till fikat  

Under en arbetsdag så kan orken börja dala under eftermiddagen och därför har man skapat det som kallas för tre-fika. Det innebär en kaffe eller thé och oftast en liten kaka som serveras till. Vips så får man den lilla energikicken som behövs för att klara resten av dagen.

På de företag som serverar tre-fika brukar man vara noga med att se till att personalen får något extra gott ibland och därför har man ofta ett konto hos ett konditori. Någon ur personalen kan enkelt köra iväg och plocka ut något extra till sig och sina kollegor.

 

 

Rofyllt och trevligt

Stämningen på ett Konditori i Huddinge är mycket rofylld. Som gäst kan man i lugn och ro samtala med någon vän eller ensam njuta av något gott medan man kopplar av med en bra bok. De flesta konditorier sätter en heder i att baka allt på plats så att kunderna kan få purfärska bakverk och bröd att äta på plats eller ta med hem.

Om man så önskar så kan man även lägga in en beställning på allt som finns i sortimentet, så att man vet att det finns kvar när man kommer. Varför inte också passa på att köpa favorittårtan vid en födelsedag eller något annat speciellt tillfälle?

Fler nyheter