Glada Hudik – en svensk pärla värd ett besök

22 oktober 2019
admin

Den trevliga kuststaden Hudiksvall är sedan länge även känd som “Glada Hudik” – ett smeknamn som passar väl in. Inte nog med att Hudiksvallsborna faktiskt känns ovanligt glada med sin härliga, sjungande dialekt – omgivningarna är dessutom vackra och en skön atmosfär omger staden. Har du inte varit i Hudiksvall tidigare är det definitivt dags att planera in ett besök. Kanske lägga till staden som en del av nästa sommars roadtrip genom Sverige? Hälsinglands kust är lika vacker oavsett årstid, och Hudiksvall är en perfekt stad att upptäcka om du t.ex. ska vidare mot det närliggande och natursköna Höga Kusten-området.

 

 

Se och göra i Hudiksvall

 

Trots sin ringa storlek har Hudiksvall många roliga aktiviteter att erbjuda. Staden lockar med såväl bra shopping, som ett rikt kulturutbud och goda möjligheter till fantastiska naturupplevelser. Här finns trevliga butiker, mysiga caféer och ett flertal riktigt bra restauranger för dig som uppskattar gastronomiska upplevelser. Är du en äventyrlig typ kan du roa dig med alltifrån havskajak och kanotpaddling, till vandringsturer och kittlande upptäcktsfärder i grottor. Hudiksvall har något för alla, och passar lika bra för en romantisk tripp för två, som för en familjeresa eller för all del – en härlig tur på egen hand.

 

Upplev ännu mer av Hudiksvall

Shopping, äventyrliga upplevelser och kulturevenemang i all ära – men Glada Hudik har en hel del annat att bjuda på också. För dig som söker lugn och återhämtning har Hudiksvall t.ex. många fina parker och naturområden – perfekta för promenader eller energigivande löpturer. Uppskattar du andlighet och vackra byggnader, kanske en gudstjänst i Hudiksvall kan vara något för dig. Vackra kyrkor finns det gott om i staden, och är du ute efter en stunds lugn och ro kan du t.ex. kika in på https://www.hoglidenkyrkan.se/ och kolla upp en tid för gudstjänst som passar dig.

Fler nyheter