Håll dina tänder friska med hjälp av tandhygienist Odenplan

16 december 2019
Cecilia_Olsson

Att ha fräscha och fina tänder är för många ett viktigt attribut. Det är inte bara ur skönhetssynpunkt som det är viktigt att ta hand om sina tänder, om man inte har en god munhälsa kan det leda till besvär som både är plågsamma och kostsamma. De mest grundläggande och självklara sakerna man kan göra för att ha en god tandhälsa är att borsta tänderna morgon och kväll, skölja med flourskölj, hålla nere på sockerkonsumtionen och att använda tandtråd. Att tugga sockerfritt tuggummi kan även bidra till att tänderna mår bättre och det är ett smidigt sätt att skydda tänderna efter en måltid om man inte har tillgång till tandborste. 

Även fast man är duktig på att ta hand om sina tänder så är det klokt att med jämna mellanrum besöka en tandhygienist för att kontrollera att allt ser bra ut. En tandhygienist jobbar förebyggande för att bevara god munhälsa. De tar bland annat bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning och kan även utföra putsning och polering av tänderna. Förutom undersökning och eventuell behandling kan de ge råd på hur man ska ta hand om sina tänder på bästa sätt. Man behöver inte förbereda sig på något speciellt sätt när man ska till en tandhygienist förutom att det kan vara bra att borsta tänderna innan man går dit. 

Söker man efter tandhygienist Odenplan finns där en mottagning som har mycket erfaren och trevlig personal. Många människor kan vara rädda för att besöka en tandläkarmottagning oavsett om de ska till en tandläkare eller tandhygienist. Därför är det viktigt att det finns förståelse för det hos personalen och att det finns en plan för eventuella åtgärder som till exempel lugnande medel innan behandling. Det är otroligt viktigt att ta hand om sina tänder och man ska därför inte behöva hindras av sin rädsla. 

Fler nyheter