Hamburgare i Östermalm går alltid hem

14 juni 2022
jonas_olsson

editorial

Du har tagit med dig familjen för att avnjuta en riktigt god fredagslunch. Det kändes som en bra idé imorse, men med otåliga barn och olika viljor, förstår du att detta kommer bli något mer komplicerat. Gata upp och gata ned möts ni av olika restauranger, allt från sushi till italienskt. Du kan tänka dig vad som helst, bara alla blir nöjda, men alltid är det någon som bestämt inte vill äta på den restaurangen. 

Du börjar tappa tålamodet och är beredd att stryka lunchplanerna, när du får syn på en hamburgergrill. Barnen upptäcker genast var din blick fastnat och rusar mot grillen. Du suckar lättat och lägger sedan en gedigen beställning åt hela familjen. Du hade förväntat dig en medioker burgare, men tvärtom är denna oerhört smakrik och god. Måltiden lämnar hela familjen mätta och belåtna. Du konstaterar att en Hamburgare i Östermalm alltid går hem.

 

hamburgare Östermalm

Hamburgare i alla lägen

Helgen därpå är du ute med dina vänner. Ni har utforskat Östermalms uteliv, druckit ett par öl och njutit av ett par barnfria timmar. Efter ett tag börjar hungern göra sig påmind. Dina vänner börjar genast propsa på att ni borde dra till en av alla hamburgerkedjor. Du är beredd att hänga på, men minns sedan den goda hamburgergrillen du besökte med familjen förra veckan. Du berättar för dina vänner om din matupplevelse och övertygar samtliga att byta riktning.

Väl på grillen i Östermalm möts ni av doften av stekta burgare och friterade pommes, det börjar vattnas i munnen. Ni sätter er ner på en intilliggande bänk och njuter av varenda tugga av den saftiga burgaren med smält ost, knaprig bacon och krispig sallad. Bordet som bara för några minuter sedan var fullt med hamburgare och pommes är nu helt rensat. Ni kommer alla överens om att detta är det nya favoritstället, och beger er sedan mätta och belåtna hem i kvällen.

Fler nyheter