Hemmakontoret ger tid för besök hos tandläkaren på Östermalm

11 januari 2021
mikael_barani

Hur ser ditt 2021 ut? Har du gjort planer än, även om det just nu känns som att allt hänger i luften med tanke på det rådande läget?

Det är dock inte någon anledning till att sätta livet på paus. För även om medierna brukar säga att 2020 var året då ”allt sattes på paus” så kan vi alla nog intyga att så inte var fallet.

Anpassning som verktyg

Istället handlade det om att anpassa sig efter nya förhållanden, och kanske till och med upptäcka att det fanns fördelar med detta. För vi är många som har upptäckt att det är rätt trevligt att arbeta hemifrån. Det blir rätt trivsamt, förutsatt att man har disciplin nog att hantera detta.

För när man kan styra lite mer över sin egen tid så hinner man med lite andra småsaker. Det blir till exempel enklare att boka in en tid hos sin tandläkare i Östermalm. Hemmaarbete erbjuder i många fall en flexibilitet som inte finns annars.

Det gäller förstås att lära sig hantera ansvaret som det innebär. Både som hemmaarbetare och kanske framför allt mellanchef. Många är det nämligen som har upptäckt att deras främst roll är att se till att andra arbetar. När den positionen förändras i och med distansarbete så kan det bli en svår omställning för denna grupp på ett företag.

Som tur är så är vi människor experter på just detta – omställning. Det är så vi har tagit oss dit vi är idag. Genom att arbeta innovativt och adaptivt har vi visat oss vara sanna kreatörer och innovatörer. Vi kommer därför garanterat också att fortsätta utveckla sätt där vi kan frodas i det nya normala, den värld som väntar efter att detta virus har gjort sin rond här på jorden.

Det är bara att se hoppfullt på framtiden och fortsätta att kämpa på framåt.

Fler nyheter