Hitta ut ur rädslans labyrint

28 mars 2020
mikael_barani

Vi är själv våra mest effektiva fångvaktare. Dels för att vi aldrig kan fly från oss själva och dels för att vi kan vara så extremt stränga mot oss själva. Få av oss skulle behandla andra lika hårt som vi faktiskt behandlar oss själva.
Det är en smärtsam insikt att nå fram till. De flesta av oss drar oss till och med från att konfrontera den. Beroende på hur djupt ner vi har grävt våra skyttegravar så har vi alla en mer eller mindre obekväm resa till acceptans av livet så som det är.

Många av oss är också inlindade i flera varv av rädsla. Någon sade en gång att den engelska ordet för rädsla – fear – står för ”False Evidence Appearing Real”. Tänker man efter så är detta precis vad det är. 
Vi tror gärna på berättelser om oss själva, andra och vår omvärld som inte har något med verkligheten att göra. Men vi gör det för att det på något sätt ändå är lättare att vara rädd än att vara ärlig med sig själv.

I grund och botten är livet relativt enkelt: Vi vill älska och bli älskade – och den resan börjat alltid med att vi älskar oss själva.

Känner du att du behöver någon objektiv part att tala ut med så har du alltid tillgång till samtalsterapi i Malmö. Genom att tala med utomstående professionella samtalsterapeuter så har du möjlighet att öppna upp dig själv på ett sätt som du kanske annars inte vågar göra.
Visst kan det känns nervöst men oftast släpper dammarna när du väl bara börjar berätta. 
Ett enda samtal kan vara den nyckel som krävs för att du verkligen ska känna att det finns en möjlighet till att vända ditt liv till något positivt. Resan är sedan olika lång för oss alla, men den börjar alltid med ett enda steg.

Fler nyheter