Köp ditt kött hos en kötthandel i Stockholm

08 januari 2021
patrick_pettersson

Är du en person som älskar att grilla och är gladast när din tallrik har en stor saftig köttbit på sig? Kött är bra för kroppen och är något av det mest näringsrika du kan äta. Kött är fullproppat med protein, och genom att äta kött dagligen kommer du aldrig sakna protein i ditt matintag. En portion kött innehåller cirka 30 gram protein, vilket är hälften av en vuxen människas dagliga behov. Kött innehåller även andra viktiga ämnen, som till exempel järn. Järnet i kött är extra bra och är en typ av järn som kroppen har lätt för att ta upp.

 

Viktigt med hälsosamma djur

Det är viktigt att välja kött av bra kvalitét. Det bästa köttet köper du hos en kvalificerad kötthandel som specialiserar sig på att sälja högkvalitativt kött. Hos en kötthandel i Stockholm kan du hitta en stor variation av kött och vara säker på att de kommer från hälsosamma djur. Här är ett exempel på en kötthandel i Stockholm: http://www.percys.se/kottlador/ 

Genom att handla hos en lokal kötthandel är du även garanterad att köttet du köper kommer från svenska djur. Svenskt kött är bättre för miljön, då det inte behöver fraktas särskilt långt. Sverige har även några av världens duktigaste bönder, med låg klimatpåverkan och bra djuruppfödning. Genom att köpa svenskt kött stöttar du dessa bönder.

 

Köttlådor med stor variation

Hos många kötthandlare kan du även köpa köttlådor. Köttlådor innehåller vanligtvis en kombination av klassiska bitar kött, som sätts ihop av styckaren. I en köttlåda kan du hitta köttstycken som fläskkarré, entrecote, Black Angus-biff, hamburgare och nötfärs. Allting styckas och paketeras hos kötthandeln och är ett perfekt alternativ för dig som gillar högkvalitativt kött. Genom att beställa köttlådor kan du vara säker på att du alltid har något gott i frysen att plocka fram. 

Fler nyheter