Lära sig tandvård

14 februari 2020
jonas_olsson

Sedan barnsben så har man fått höra hur viktigt det är med tandborstning och hur man ska äta och sköta sina tänder, men inte förrän man får problem med tänderna så kan man nog förstå riktigt hur viktigt det är. Ett mindre hål i en tand kan gå obemärkt förbi ett tag men när det blir ett större hål så kan det skapa en rejäl tandvärk som endast en tandläkare kan avhjälpa. Men hål i tänderna är inte de enda problem som man kan få med tänder och tandkött.

 

Problem med tänder och tandkött

Tandläkare i Östermalm som https://www.tandlakareostermalm.com/tandlakare är vana att stöta på alla möjliga ovanliga och vanliga problem som man kan få i munhålan. Ingreppen som en tandläkare utför kan man dela in i tre områden som handlar om förebyggande, kosmetiska ingrepp och ingrepp vid skada. Förebyggande gäller oftast de stående besök som man har hos sin tandläkare där tänder och tandkött kontrolleras och man får tips och råd på hur man kan sköta sina tänder för att undvika skador.

 

 

Kosmetik eller skada

Besök hos en tandläkare som sker akut är oftast för att smärta föreligger på grund av skador på tand eller tandkött. Det kan vara en tand som är lös, eller tappad, en tand som bitvis gått av, hål i en tand eller en tand som växer fel och därmed orsakar smärta. Det kan även vara inflammation i tandköttet eller annan typ av smärta. Men många söker också idag tandläkare på grund av kosmetiska skäl. En tandställning kan avhjälpa ett fel som gör att smärta framkallas eller att man inte kan äta korrekt, men tandställningen hjälper även kosmetiskt vid snedställda tänder som en del vantrivs med. Fler kosmetiska ingrepp som är vanliga idag är blekning av tänder och skal-fasader som gör tänderna jämnare och slätare.

Fler nyheter