Må bra av örter

05 december 2019
admin

Känner du dig trött och energilös? Då kan det vara en bra idé att prova ett intag av örter. De har en välgörande effekt på kropp och sinne. Örter har många olika läkande egenskaper som kan bidra till en bättre hälsa. Visste du till exempel att persilja har rikliga mängder av järn vilket är bra om du är kvinna och behöver lite extra järn i din kost. Örter finns i många naturliga former men de finns också som hälsotillskott om du skulle vilja prova det och det är ett smidigt sätt att få i sig örter. Hos http://www.halsopreparat.se/orter-50ml/category/51003034419 finns det ett varierande utbud av örter.

 

Läkande egenskaper

Örter har många användningsområden. Du kan förgylla din måltid med örter eller äta dem som medicin. Om man väljer att använda dem som medicin så är ett avkok på örter det vanligaste sättet. Du tar de örter du önskar använda och kokar upp dem för att sedan låta sjuda en stund. Sedan är det bara att sila av och dricka som ett te. Om man vill så är det gott att hälla i lite honung i drycken, det blir godare och extra välgörande.

Kinesisk medicin

Inom kinesisk medicin så har örter en stor plats. Inom kinesisk medicin så har man ett holistisk synsätt på människokroppen. Med ett holistiskt synsätt så menar man att hela kroppen och sinnet är viktigt. Om en sjukdom uppstår så beror det på en obalans i kroppen. Så vid behandlingen ser man till att hitta ursprunget till den obalans för att på så sätt förebygga nya sjukdomar. Vid behandlingen är det vanlig att använda sig av örter för att återställa kroppens qi och man ser till att anpassa blandningen av örter till patientens symptom. Patienten får med sig sina örter hem som man sedan dricker som ett te.

Fler nyheter