Matlagning, definitionen av oproportionerligt

15 april 2020
jonas_olsson

Ofta används begreppet “proportion” inom lag och straff där en påföljd på ett brott, till exempel böter eller fängelse, alltså ska stå i proportion till hur allvarligt brottet är som har begåtts. Det vore till exempel inte särskilt proportionerligt om man fick böter för mord eller fängelse för att ha spottat ett tuggummi på marken. Någonting annat som sällan är proportionerligt är tiden och energin man lägger på matlagning kontra hur lång tid det ofta tar att äta upp någonting. Först ska du fundera ut vad det är du ska äta. Sedan ska du åka och trängas på ICA och handla alltihop. Först därefter kan du börja spendera den där timmen eller två som krävs för att få ihop alltihop till något ätbart. 

 

Gör det enkelt för dig 

Är det inte en mycket bättre idé att unna dig ett besök på en lokal restaurang? Du slipper stå för en halvtaskig kreativitet för att ge dig själv kostvariation. Du slipper trängas på ICA efter jobbet med långa köer och stressade människor. Du slipper ge dig på den svåra utmaningen att få någonting att se ut exakt som det gör på bilden i kokboken, och framför allt slipper du att stå med hela vasken full med disk att ta dig an efteråt. 

 

 

Att lägga energi på det som ger energi 

Du jobbar trots allt hårt om dagarna. Det sista du vill är väl att lägga energi på matlagning efter en lång dag? Välj istället av en uppsjö av alternativ på menyerna. Oavsett om du äter Hamburgare i stockholm eller gravad lax i Karlskrona så kan du nog relatera till den bekvämlighet och lättnad som kommer med ett restaurangbesök. Låt någon annan stå för matlagningen så att du kan kanalisera din energi på någonting som också ger energi. Det vill säga att enbart äta upp maten.

Fler nyheter