Med smak av Italien!

09 april 2020
william_eriksson

När man hör Italien går tankarna ofta till den goda maten. Stora gester och härliga middagar med mycket kärlek. En pasta al dente som man ringlat olivolja över och sprinklat med parmesan eller en smakrik pizza kanske med mozarella och solmogna tomatet kryddat med basilika. Dofter som får det att vattnas i munnen och magen att kurra. Men det finns så mycket  att uppleva i det Italienska köket. Känslan kan man hitta på en Restaurang i Tyresö. Man hittar mera information på internet https://toscanini.se/ Tänk att få njuta av en bit sommar även om snön faller utanför fönstren en mörk vinterkväll.

 

Ta med känslan till jobbet 

Har man glömt eller inte orkat att göra någon matlåda, så kan man alltid svänga förbi sin lokala restaurang och hämta nylagad mat att njuta av på lunchen. Om du inte orkar med en stor pizza eller en mastig pastarätt, finns det säkert flera olika sorters sallad, kanske med parmaskinka och oliver. Sallad är ett hälsosammare men ändå ett mättande alternativ som gör så att du orkar med resten av dagen. Har du en ledig dag som du har spenderat på gymmet, så kanske en härlig pasta är att föredra då du behöver fylla på med lite kolhydrater som ger energi.

 

 

Så mycket mera

Givetvis finns det så mycket mera att välja på i matväg. Olika kötträtter  blir som balsam för smaklökarna och gör vilken köttälskare som helst lycklig. Eller en hälsotallrik för den som vill ha mycket protein men föredrar keso framför pasta. Veckomenyer med husmanskost. Men att lämna restaurangen utan att smuttat på en kopp kaffe och avnjutit en söt tiramisu eller en creme cataplana som smälter i munnen är att gå miste om en viktig del av den italienska måltiden. Att njuta av livet genom den goda maten är att vara en del av Italien.

Fler nyheter