Psykoterapi i Västerås för ökad livsglädje

23 januari 2022
patrick_pettersson

Finns det några olösta problem som du går och grubblar på? Är du deppig eller har svårt att vara social kan du ha stor hjälp av att få psykoterapi i Västerås. Du får tala med en förstående och välutbildad person som vet hur du har det. Psykoterapeuter har stor erfarenhet av att behandla folk som inte mår bra, och därför är det en metod som du kan pröva.

En psykoterapeut kan också bedöma om du har svårigheter som du måste söka läkare för. Numera försöker man i det längsta att undvika lugnande medel annat än i nödfall, för det är många som fastnar i beroende och missbruk. Många som tar sprit till hjälp mot dåligt mående finner bara att de mår sämre på sikt.

Din psykoterapeut ger dig utvägar

Bara genom att ändra sitt tankesätt kan man många gånger må mycket bättre, och din psykoterapeut hjälper dig med det. Ibland behöver man också träna på att agera på ett annorlunda sätt. Säg nej till droger, sätt gränser mot andra, sov tillräckligt, ät bra mat och rör på dig, så kan du se hur du mår efter ett par veckor.

Sömn är viktigare än vad många tror. Sömnbrist ger en inre stressreaktion, så om du lider av tvångstankar och ältande, kan det vara bra att koppla av hela omvärlden och bara sova. Det kan hända att du vaknar piggare än någonsin.

 

Psykoterapi Västerås

 

Familjerådgivning och psykoterapi

En psykoterapeut kan också hjälpa dig som har problem inom familjen. Relationer är inte alltid det lättaste, och familjerådgivning kan behövas när man har kört fast. Det kan gälla partnern, stämningen hemma eller olika åsikter om barnuppfostran.

Kanske har du problem med barn och styvbarn, och familjerådgivning kan lätta upp situationen och få de inblandade att prata med varandra och lyssna aktivt. Boka tid för psykoterapi i Västerås så får du specialisthjälp.

Fler nyheter