Samtalshjälp på riktigt med en psykiatriker i Stockholm

20 september 2021
william_eriksson

Få saker är så underskattade som att prata. Man pratar gärna om sådant som man tycker om, det som går bra och sådant som är enkelt. Betydligt mer sällan tenderar människor att vilja prata om sådant som är jobbigt, som gör ont och som påverkar en i väldigt många val man gör. Troligtvis kanske någonting kopplat till ett trauma för länge sedan som skapat en kedja av reaktioner. Flera av de val du gör kanske kan kopplas till just den ursprungliga händelsen.

Det låter som om att du kanske borde prata med någon om det. Inte dina vänner. Inte din familj. I alla fall inte i första skedet. Du borde istället prata med en psykiatriker. En psykiatriker är en professionell behandlare och kan hjälpa dig att hjälpa dig själv på riktigt. Precis som att du inte skulle gå till bilmekanikern för att operera bort blindtarmen kan inte heller dina vänner behandla dig för traumatiska upplevelser från barndomen.

 

 

Gräver i barndomen

För det är ofta dit man går i samtalen. Barndomen. Mycket av den personlighet man har och det beteende man uppvisar i vuxen ålder kan spåras tillbaka till den anknytning man har haft till sina föräldrar. Hur närvarande ens föräldrar har varit och vilken miljö de har förvarat sina barn i har visat sig ha en stark koppling till hur barnet växer upp till att bli. Det är detta du reder ut med en psykiatriker. Du lär känna dig själv och varför det har blivit som blivit.

Det är först med den insikten och den kännedomen om dig själv som du kan göra någonting åt din situation. Det är först då du gör dig själv redo att kunna arbeta med att gå vidare från trauman och hitta verktyg för att leva en normal vardag. Det är vad en psykiatriker i Stockholm hjälper dig med.

Fler nyheter