Spishäll med inbyggd fläkt har både funktionella och estetiska fördelar

11 maj 2021
Cecilia_Olsson

Väldigt mycket i ett kök handlar om funktion för att det ska kunna vara så smidigt som möjligt att laga mat och baka. Det kan dock vara lika viktigt att köket har snygg design för att det ska vara extra trevligt och lockande att vistas i rummet. En relativt ny produkt på marknaden som kombinerar funktion och design är spishällar med inbyggda fläktar. De erbjuder möjligheten till en väldigt öppen känsla i köket samtidigt som den hindrar ånga och matos från att spridas onödigt långt. 

Designmässiga fördelar

En av de främsta fördelarna med att ha en spishäll med inbyggd fläkt är att man slipper en stor fläktkåpa som skymmer sikten. Förutom att den tar upp plats så är det heller inte ovanligt att man då och då råkar slå huvudet i den, det beror såklart på dess utformning, hur högt den sitter samt hur lång man själv är men är fläkten inbyggd i spishällen så är det inget man över huvud taget behöver reflektera över.

Köket blir luftigare utan fläkt och man kan istället använda ytan ovanför spisen till att installera snygga lampor eller skåp/hyllor som erbjuder extra förvaring.

Funktionella fördelar

En spishäll med inbyggd fläkt gör att man slipper stigande ånga i luften. Det förhindrar att fukt kan sätta sig i väggen och det begränsar dessutom spridningen av lukt, både os och arom tas om hand direkt vid källan. Beroende på vilken modell man väljer så kan man till exempel få en häll där kokzonerna kan bindas ihop till en stor zon, vilket ger mer flexibilitet i matlagningen. Fläkten kontrolleras enkelt via touchpanel, men det finns även modeller med sensorer som gör att den startar automatiskt och känner av hur mycket som krävs för optimalt utsug. 

https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/ hittar man ett bra urval av olika spishällar med inbyggd fläkt.

Fler nyheter