Sydskånska matäventyr

07 april 2020
jonas_olsson

Simrishamn, en vacker skånsk pärla på Österlen i Skåne. En härlig småstad som är mysig året runt, även om den blommar upp mer på sommaren när turisterna och de återvändande sommargästerna kommer tillbaka. Oavsett om man är boende i Simrishamn eller på tillfälligt besök börjar det kurra i magen när det är lunchdags. Att hoppa över lunchen och äta en liten fika eller liknande är inte bra för kroppens biologiska rytm. Kroppen vill ha ett jämnt fördelat matintag under dagen, vilket gör lunchen lika viktig som frukost och middag. Är man helt ny i Simrishamn så är det svårt att veta vad man är sugen på och var man ska äta lunch någonstans. Ett tips är att ta chansen att äta härliga lokala specialiteter.

 

Fiskälskarens paradis

På sydöstra kustsidan av Skåne är havet alltid närvarande, både för öga och gom. Vid en lunch i Simrishamn hos http://www.rokenbysonesson.se/ får man en hänförande havsutsikt för ögat, medan gommen gärna väljer välsmakande fisk i olika former. Vilken fisk lockar mest? Sillen, laxen eller kanske torsken? Välj en restaurangen som passar lika bra för ett litet sällskap som för ett större sällskap. Det är dessutom alltid härligt att under lunchens samtal kunna blicka ut över havet som har olika skepnader varje dag. Restaurangen som nämndes ovan ligger bara 10 meter från havet precis vid Tommarpsåns utlopp i Östersjön.

 

 

När magen är mätt och glad

Efter lunchen passar det bra med en promenad i Simrishamn, exempelvis längs Sjöfartsstråket där man kan hitta nya favoritplatser längs vattnet, som man gärna återvänder till. Eller flanera runt Simrishamns småbåtshamn och titta på alla båtar som ligger förtöjda och stillsamt guppar i vattnet. En stunds mysig shopping i de lokala affärerna, och kanske hinner man även slinka in på ett trevligt konstgalleri och låta ögat få njuta innan man fortsätter att utforska det vackra Österlen.

Fler nyheter