Tandläkare som kan hjälpa med allt från undersökningar och implantat till akut tandvård

11 oktober 2021
Cecilia_Olsson

editorial

Det kan finnas flera anledningar till att man behöver uppsöka en tandläkare. Det kan till exempel handla om en helt vanlig rutinundersökning, om att ersätta förlorade tänder eller så kan det ha hänt något som gör att man akut behöver hjälp med sina tänder. Oavsett vad man behöver för hjälp med sina tänder så kan det kännas skönt om man kan gå med sina besvär till en och samma mottagning.

En tandläkarmottagning med bredd

Magical Dental Group är en tandvårdsmottagning som bland annat erbjuder undersökningar, tandimplantat, tandreglering, estetisk tandvård samt akuttandvård. Det är en mångsidig mottagning som erbjuder sina patienter flera olika behandlingar vid behov. Magical Dental Group är ett modernt tandvårdscenter beläget mitt i Barkarbystaden.

De är engagerade i tandvårdstjänster för både barn och vuxna samt har även en akutmottagning för att kunna hjälpa till i alla situationer. Det är en verksamhet som ställer höga krav på att alltid kunna ge vård av hög kvalitet, service samt bekvämlighet för sina patienter. Läs mer på https://www.magicaldental.se/.

Så går några av behandlingarna till 

Om man till exempel är i behov av en undersökning så tittar tandläkaren på tänderna och försäkrar sig om att de är i bra skick. Även plack avlägsnas samt eventuell tandsten vilket förebygger tandsjukdomar såsom karies och tandlossning. Har man dock redan råkat ut för tandlossning så kan man istället vara i behov av ett tandimplantat. 

Ett tandimplantat är ett alternativ för den som vill ha en tand som känns och fungerar precis som vanliga tänder. Det är ett ingrepp som innebär att tandläkaren måste borra ett hål i käkbenet och fästa implantatet med en titanskruv. Tids nog kommer den nya ”tanden” att växa ihop med käkbenet och fungera precis som en vanlig tand.

Vad det än är man vill ha hjälp med, eller om man helt enkelt bara vill hålla koll på att tänder och tandkött mår bra, så är det klokt att söka hjälp hos en professionell tandläkarmottagning.

Fler nyheter