Upptäck Sverige och unna dig havets goda

07 april 2021
mikael_barani

Att utforska Sverige är en lika spännande som belönande upplevelse. För visst är det enkelt hänt att man fastnar i att bara besöka storstäderna och, nu på senare år, ge sig av till städerna som ligger nära de stora naturupplevelserna. Inget fel i detta förstås, men det finns riktiga pärlor i Sverige som vi kanske aldrig upptäcker om vi inte vågar oss ut utanför den inslagna vägen.

Upptäck ditt land

Att bara svänga av från en huvudled och ta en timme extra för att köra på lite småvägar kan verkligen öppna upp för upptäckter utöver det vanliga. Små smultronställen som kanske bara lokalinvånarna känner till blir plötsligt tillgängliga. 

Det är helt klart värt det lilla äventyret att ge sig av från de stora vägarna när man väl finner dessa platser. Kanske blir man till och med så förälskad att man bestämmer sig för att flytta till området i framtiden.

Eller varför inte följa kusten ned från Karlskrona och Sölvesborg ned till Simrishamn. Med fokuset på Malmö i denna del av Sverige är det lätt hänt att man missar denna stad vackert belägen vid Hanöbukten. Här kan man svänga förbi Röken by Sonesson och välja mellan flera av havets delikatesser ur menyn: http://www.rokenbysonesson.se/.

Sedan bär resan vidare mot nya upptäckter längs kusten. För livet är ett äventyr där man snart inser att det är själva resan som är målet. Visst är detta en kliché, men det är det också av en anledning. Att lämna konsumtion och produktion bakom sig och bara uppleva den stund där man befinner sig i, det är sann magi.

En bonuseffekt är även att man känner mindre stress här i livet när man tillåter sig själv att bara vara. För det finns ju inte någon annan som man behandlar lika hårt som sig själv. Så släpp taget och låt dig själv uppleva allt det som Sverige och livet har att erbjuda.

Fler nyheter