Vegetarisk kost blir allt vanligare

31 oktober 2019
admin

Att äta mer vegetarisk och vegansk mat tycks bli allt trendigare i Sverige. Då många studier visar att vegetarisk kost är bra både för kroppen och klimatet är detta positiva nyheter som förhoppningsvis håller i sig. Många svenska restauranger är idag väldigt bra på att ta fram fantastiskt goda vegetariska alternativ för sin meny. Det är också relativt enkelt att hitta restauranger som endast serverar vegetarisk mat. Är du på jakt efter en vegetarisk restaurang i Stockholm finns t.ex. Govindas centralt beläget på Drottninggatan mitt i stan. Passa på att svänga in för lunch eller boka en kväll för middag med dina vänner.

 

 

Inte så svårt som man kan tro

 

Kanske känns det svårt att äta endast vegetarisk mat, men det är nog mest bara en tanke. Många kallar ju sig idag flexitarianer och äter flera dagar i veckan vegetariska alternativ. Detta är givetvis väldigt mycket bättre på flera sätt än att äta kött varje måltid och varje dag i veckan. Däremot finns det nu väldigt många vegetariska supplement för den som kanske tycker det känns svårt att veta vad man ska laga. Ett tips är också att passa på och äta mycket vegetariskt ute på restaurang, just för att bli inspirerad att laga vegetariskt hemma. 

 

Ett miljövänligt alternativ

 

Det är ett allmänt känt faktum att köttindustrin bidrar i stort till koldioxidutsläppen som påverkar den globala uppvärmningen. Att skippa köttet är det miljövänliga och klimatsmarta valet när det kommer till mat. Är man inte van vid att välja vegetariskt när man äter ute rekommenderas återigen att besöka vegetariska restauranger. I Sverige är vi otroligt duktiga på att ta fram högkvalitativa vegetariska alternativ och vissa rätter kommer överraska den mest hängivne köttätaren. När man var barn var det alltid så viktigt att äta upp sina grönsaker. Det är fortfarande viktigt. Våga välj vegetariskt!

Fler nyheter